Ciorba de loboda

de MotanLaOale in Ciorbe, 5 Mai 2016 | 5696 vizualizari

 

Vazut la Simona si facut si eu pentru prima oara. Pot zice ca este buna dar data viitoare o sa o imbunatatesc cu niste afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50ml ulei
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 20 cm praz (partea alba)
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cescuta orez
  • 1 litru zeama de varza (sau bors)
  • vegeta
  • piper
  • sare daca este nevoie (dar nu este)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele.

Ceapa si prazul se curata si se taie rondele.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii.

Rosiile se taie cubulete.

Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul, zarzavatul si ardeiul 3-4 minute.

Se pune apa, vegeta si piper si se fierb legumele 20 de minute.

Se adauga orezul clatit in mai multe ape, loboda, leurda, rosiile si se mai fierbe 15 minute, pana orezul este aproape fiert.

Se adauga pasta de tomate si zeama de varza, cata dorit ipentru acreala, si se mai fierbe 5-10 minute pana este fiert orezul.

Se pune verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.

Se serveste calda sau rece simpla sau cu smantana.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana